Zendelingen

Over de hele wereld wordt de boodschap van Jezus gedeeld. Diverse mensen uit onze gemeente doen dit ook. Hier vertellen zij over hun werk.

Paul en Ann van Wijgerden

Paul en Ann van Wijgerden

Fillipijnen / Young Focus

“Een enorme vuilnisbelt op de Filipijnen is ons werkgebied, sinds we in 1992 Young Focus oprichtten. We zetten ons in voor de kinderen die opgroeien op en rondom de vuilnisbelt in Manilla. Dit doen we door scholing, maatschappelijke hulp, gezondheidszorg en door jongeren te helpen een inkomen te generen.”

Dick en Johanna de Koning

Dick en Johanna de Koning

Thailand / CAMA

“Sinds 1996 werken we in Thailand. Eerst via hulporganisatie ZOA, nu via CAMA. Wij leiden counselors op om mensen te helpen met emotionele en psychische moeilijkheden. Daarnaast organiseren we weekenden en seminars voor echtparen. Zij worden aangemoedigd te werken aan hun communicatie. Ook maken we hen bekend met Gods plan voor het huwelijk. Dit alles draagt bij aan het geestelijk welzijn van individuen, gezinnen en uiteindelijk van de hele bevolking.”

Alef Meulenberg

Alef Meulenberg

Zuid-Afrika / Rhiza

“’Ieder kind naar school’ is het motto van Stichting Rhiza. Sinds 2013 woon ik in Johannesburg en zet ik mij in voor kinderen in ontwikkelingsgebieden. Dankzij Rhiza kunnen kinderen naar school, krijgen jongeren een kans op de arbeidsmarkt en worden mensen op het gebied van gezondheidszorg geholpen. Rhiza is actief in Zuid-Afrika, Ghana en Brazilië, om mensen zelfredzaam te maken.”

© 2024 Parousia Almere
Bekijk hier onze privacyverklaring