Wat wij doen

Activiteiten 

Als kerk komen we regelmatig samen om God en elkaar te ontmoeten. Bekijk alle actuele activiteiten in onze agenda of neem contact met ons op.

Samenkomsten

Elke zondag komt de kerk om 10.00 uur samen in het Oostvaarders College in Almere-Buiten voor een kerkdienst. Zo’n dienst duurt gemiddeld anderhalf uur en bestaat over uit het zingen van aanbiddingsliederen onder leiding van een muziekteam, een preek van de voorganger of gastsprekers en een collecte voor een goed doel dat wij als kerk steunen. Ook is er vaak ruimte voor het delen van geloofsgetuigenissen.

Regelmatig zijn er extra bijzondere kerkdiensten. Bijvoorbeeld een jeugd-, kinder- of gezinsdienst, een doopdienst, een gebedsdienst of een zendingsdienst.

Tijdens de samenkomst kunnen kinderen tussen 0-4 jaar terecht in de crèche. Voor kinderen in de basisschoolleeftijd is er een eigen kidsclub.

Elke eerste zondag van de maand vieren wij als gemeente het Heilige Avondmaal, waarbij we het leven, sterven en opstaan van Jezus Christus gedenken en vieren. Dit doen we door het breken en gezamenlijk eten van het brood en het drinken van druivensap. Lees in een artikel van EO over het Heilige Avondmaal wat het Avondmaal precies inhoudt.

Onderwijs

Als kerk vinden we Bijbelonderwijs erg belangrijk. Het is onze hoop en verwachting dat we daar zowel persoonlijk als gemeenschappelijk geestelijk door mogen groeien. Er zijn verschillende vormen van onderwijs binnen onze gemeente.
Onderwijsavonden
Twee maandagavonden per maand is er een onderwijsavond. Hier komen uiteenlopende thema’s aan bod. Een onderwijsavond gaat meer de diepte in dan een zondagse preek en lijkt op een studieavond. Onderwijzers uit het hele land en uit verschillende vakgebieden en kerken leiden deze onderwijsavonden.
 
De onderwijsavond is interactief en geheel vrijblijvend. Bekijk in de agenda wanneer de onderwijsavonden zijn.

Preken
In de samenkomst op zondagochtend is er een preek. Er is een team van sprekers uit de gemeente. Daarnaast worden er ook regelmatig gastsprekers uitgenodigd. De laatste preken kun je beluisteren.

© 2020 Parousia Almere
Bekijk hier onze privacyverklaring