Koen van de Kraats

Oudste 

Getrouwd met Bea
Twee kinderenWat is je taakgebied binnen de raad?

Mijn taakgebied is missionair. Iets dat echt mijn hart heeft. De EGPA is van oorsprong een CAMA gemeente. Eén van haar taken is om mensen klaar te maken te worden uitgezonden naar het zendingsveld. Die uitdaging is er nog steeds. Persoonlijk vind ik dat het zendingsveld Almere is. Op zoek gaan naar relevante verbindingen met de Almeerse samenleving om zo het evangelie van Christus te zijn.

Hoe lang ben je al betrokken bij de Evangelische Gemeente Parousia Almere?

Ik ben ruim 26 jaar betrokken bij de gemeente.  Ik heb kinder- en jeugdwerk gedaan, ben betrokken geweest bij het opzetten van een drama platform, leidt met mijn vrouw een kring in Almere-Poort en ben eerder oudste geweest. Zolang we getrouwd zijn en in Almere wonen, zijn we met veel plezier betrokken bij deze gemeente.

Wat kenmerkt jou als persoon?

Ik sta de boek als mensgericht en houd van verbinden. Ik hou van mensen over de vloer, maar zoek ook op tijd de rust op. Hou van muziek luisteren en theater. Pleit voor meer kunst in de kerk. Lekker eten en koken, vissen en voetbal kijken.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben werkzaam als persoonlijk begeleider en trainer bij Kwintes. Dat is een organisatie die mensen met een psychische kwetsbaarheid begeleidt. 
Als gezin zijn we betrokken bij het Poorthuis, waarin we kleinschalig jongeren opvangen die tussen wal en schip wallen.

Wat is je favoriete Bijbelboek?

De Psalmen. Ik zie daarin de grootheid van God maar ook de emoties van mensen. Het geeft mij kracht. 

Waarvoor ben je dankbaar, als je kijkt naar de gemeente?

Ik ben dankbaar voor het sterke familie gevoel. In de kringen kijken we naar elkaar om. Dat kan heel praktisch zijn, het het is ook geestelijk. Ik hoop en bid dat we elkaar mogen versterken in onze wandel met de Heer. 

Wat motiveert jou om oudste te zijn?

Ik zie de gemeente als een werkplaats waar mensen in hun identiteit in Christus groeien.  Daaraan meebouwen is mijn motivatie.

Terug naar leidersteam