Veertig dagen tijd, dan denk je gelijk aan de tijd voor Pasen, maar deze mail gaat over 40 dagen in het najaar.

Het is al een aantal jaar geleden dat we met de hele gemeente een 40 – dagenproject hebben gedaan. Het was het project: Hart voor mensen. De reacties toen waren heel positief. En dit willen we nu opnieuw gaan doen.

Het thema is: 40 dagen : Feest van Genade.
Er hoort een boekje bij en bij de introductie van het boekje staat: ‘Feest van genade is bedoeld als een periode van veertig dagen waarin je als gemeente wordt stilgezet bij het wonder van Gods genade. Zes weken lang laat je als gemeente even al het andere rusten en ga je samen op ontdekkingstocht naar de drijfveer van het (missionair) gemeente-zijn’.

Tijdens deze 40 dagen zullen de bestaande kringen stil liggen en worden er nieuwe groepen van 8 – 10 mensen gevormd. Ook zullen er tijdens deze periode  geen onderwijsavonden zijn omdat we het belangrijk vinden dat iedereen gaat mee doen, of je nu wel of niet bij een kring hoort, al heel lang bij de gemeente bent of net aansluiting zoekt.

Zondag 8 september is de start van de 40-dagen met het thema: Hartstocht voor God. Daarna starten de verschillende groepen en de volgende vijf zondagen wordt een nieuw weekthema geïntroduceerd. Bovendien kan iedereen elke dag een stukje lezen en nadenken over de gestelde vragen, het dagboekgedeelte.

Voor de tieners en de kidsclub is er een speciaal programma. Zo is de hele gemeente met hetzelfde thema bezig.

Nog even op en rij:

  • zes themazondagen
  • stille tijd thuis
  • wekelijkse kleine groepen
  • kidsclubprogramma
  • tienerprogramma.

Vanaf 8 september tot 20 oktober zijn er allemaal tijdelijke kringen, na die tijd gaat iedereen weer terug naar zijn ‘oude’ kring en ontstaan er vast nieuwe kringen.

Om een goede indeling te maken van deze tijdelijke kringen is het belangrijk dat je je opgeeft voor de 40-dagen en daarbij ook aangeeft welk dagdeel voor jou het beste uitkomt, graag twee opties.
de mogelijkheden zijn:

  • alle avonden
  • woensdagochtend
  • donderdagochtend

Het boekje kost 9,50 euro

Opgeven graag voor 15 juni bij Jannet de Jong: dejongjannet@gmail.com.

En als je er vragen over hebt, kun je ook bij Jannet terecht.

Ik ben er enthousiast over, over de thema’s en ook om met elkaar met hetzelfde thema aan de slag te gaan en opnieuw te ontdekken wie we mogen zijn in Christus en ook wat we mogen uitreiken aan de Almeerders om ons heen.

 

Met vriendelijke groet,

Jannet de Jong

© 2019 Parousia Almere
Bekijk hier onze privacyverklaring